ponedjeljak, 10. rujna 2012.

DOVA ZA SLOGU I LJUBAV

Dodano  17:12  |  in  


Bismillahi-r-Rahmani-r-Rahim

Hvala Ti Allahu, koji Si ucinio vjeru najjacom sponom među muslimanima i koji si u casnoj Objavi Kur'anu naredio slogu i ljubav medju ljudima,zabranio neslogu,svadju i mrznju.Neka Si slavljen Allahu, koji Si nam uputio ove rijeci preko poslanika Muhammeda a.s.: "Allah dz.s.ce reci na sudnjem danu:Gdje su oni koji su se voljeli medjusobno samo radi Allahove velicine.Stavicu ih u Svoj hlad,kada nema drugog hlada Osim Moga.Duzan Sam ukazati Svoju ljubav onima koji se vole u Moje ime,koji se pomazu u Moje ime i koji se sastaju u Moje ime.Onima koji se vole u Moje ime dacu balkone od svjetla, na kojima ce im zavidjeti pejgamberi i sehiti."
Dragi Allahu, daj da u nasim srcima vlada sloga i mir!Allahu, neka bude u mojo porodici i u porodicama svih muslimana ljubavi i blagostanja! Odstrani od nas neslogu,mrznju i svaku bruku!
Allahu, sacuvaj mi porodicu i sve muslimanske porodice od razdora i svadje i neka je Tvoje blagostanje nad svim muslimanima-Islamske zajednice. Svemoguci Allahu, daj da se radi Tebe slazemo i volimo onako kako si ti rekao u Kur'anu: "Muslimani su svi braca...".Allahu, neka je Tvoj rahmet i spas na Muhammeda a.s. na njegov casni rod i ashabe! AMIN

Lajkaj i Podjeli

Dodao Admin

" SUDBINU NE MOŽE SPRIJEČITI NIŠTA OSIM DOVE , NITI ŽIVOT PRODUŽITI ,NIŠTA OSIM DOBROČINSTVA :"Google+.

0 komentari:

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2012/2013 Zikr i Dove. by
Proudly Powered by Blogger.
back to top